Boltek LD-250

A BOLTEK LD-250 villámdetektor, amely 500 km-es körzetben jelzi a légköri elektromos jelenségeket. A PC vagy Notebook kijelzőjén megjelenik a villámlás iránya, távolsága, gyakorisága és a haladási iránya is. 220V-ról és 12V-ról egyaránt üzemel, így az autóban, menet közben is folyamatosan figyelemmel lehet kísérni a zivatarokat és a villámlást. Az autós változathoz GPS antenna szükséges! Lehet hozzá csatlakoztatni szirénát, ami erős hangjelzéssel figyelmeztet a közeledő viharra. Ez a sziréna az autóra ugyanúgy felszerelhető, mint a háztetőkre, padlásokra.

Boltek a Cape Canaveralnál
A SpaceX három BOLTEK EFM-100 légköri elektromos mező monitort használ a Cape Canaveral indítóhelyén, hogy figyelje a közeli villámokat és a magas elektromos mezőket.
1969. november 14-én,  az Apollo 12-őt a start után néhány másodperc múlva villámcsapás érte, miután összeomlott a fedélzeti számítógép rendszerük. Cape Canaveralon ezek után kiemelt figyelmet fordítottak a zivatarok és a villámtevékenységek figyelésére.
A környezeti elektromos tér mérésével ellenőrizhetik, hogy nincsenek-e feltöltött zivatarfelhők a rakéta kilővő központ körül. 

A forint ár a dollár árfolyam mozgása miatt változhat.
Az árak nettó árak, amelyek nem tartalmazzák az ÁFÁ-t.

Kedvezményes ár: 450 000 Ft